Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Οδηγίες για το πώς να κολυμπήσετε.

Βήμα 1ο:
Επιλέξατε μία τοποθεσία στην οποία, κοιτώντας τον ορίζοντα έχετε δύο βασικές χρωματικές διαβαθμίσεις, μία σε αποχρώσεις της ώχρας και μία σε μπλε. Καλύτερα να στέκεστε στο κομμάτι της ώχρας.
Βήμα 2ο:
Καθίστε στο έδαφος και κοιτάξτε τις κινήσεις του υγρού μπροστά σας. Αυτό είναι το κύμα ή ακόμα πιο ποιητικά ο φλοίσβος (λέξη που προκαλεί ρίγος σε αρκετούς, θυμίζοντας άλλες όπως μαϊστράλι, ακρογιάλι, μουράγιο και άλλα τέτοια...). Προτεινόμενες ώρες: 7.30 το πρωί και 7.30 το απόγευμα, όταν ακόμα δεν έχει σκάσει η "μπουκαδούρα" (σας έπιασε πάλι ρίγος;;;). Σε αυτό το σημείο θα προσέξετε ότι το νερό είναι σαν να φεύγει από μπροστά σας κι όχι σαν να έρχεται. Μην απελπίζεστε, δεν επιστρέφετε στο παρελθόν, είναι απλά μία ψευδαίσθηση..
Βήμα 3ο:
Μόλις ξεπεράσετε το σοκ αυτής της εικονικής μη πραγματικότητας, σηκωθείτε και με μία γρήγορη κίνηση εισχωρείστε στο υγρό στοιχείο. (Γρήγορα σαν να αφαιρείται ένα χανζαπλάστ...)
Σίγουρα θα κρυώσετε αλλά μην πτοείστε. Παραμείνατε κάτω από την επιφάνεια του νερού όσο αντέχετε (εκπνέοντας από τη μύτη και μην εισπνέοντας από πουθενά, δεν κάνουμε γιόγκα...). Άμα ακούσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά δεν ακούτε τίποτα. Αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό. Για άλλη μία φορά, δεν είναι το παρελθόν αυτό που μουρμουρίζει στα αυτιά σας με αυτόν τον ακαθόριστο τρόπο (σχεδόν σαν ψίθυρος από τη Μόρντορρρρρρρρ). Είναι απλά η πίεση του υγρού στο λαβύρινθο του αυτιού σας.
Τότε, έρχεται η στιγμή να αναδυθείτε και να προσπαθήσετε να επιπλεύσετε.
Βήμα 4ο:
Φυσικά...ανάσκελα.Χαλαρώστε και αφεθείτε. Μόνο έτσι θα επιβιώσετε (δεν βγαίνουν μπρατσάκια για μεγάλους...). Ανοίξατε τα μάτια. Μόνο γαλάζιο παντού, και αν είστε και λίγο τυχεροί και κάνα συννεφάκι. Αυτός είναι ο ουρανός. Από αυτόν παίρνει το χρώμα του το νερό.
Ο ουρανός δεν σας θυμίζει τίποτα από το παρελθόν. Αν και θα έπρεπε. Ο ουρανός σας θυμίζει πόσο μικροί είστε. Κρατήστε αυτήν τη σκέψη. Αλλάξτε της μορφή σαν να είναι πλαστελίνη. Ναι, δυστυχώς παράμενετε μικροί. Δείτε το αλλιώς.... όχι δεν γίνεται τίποτα. Μάλλον ήρθε η ώρα να βγείτε από το νερό.
Βήμα 5ο:
Καθίστε στην άμμο. Νιώστε τον αέρα και τον ήλιο να τα παίρνει όλα από πάνω σας. Καείτε ψυχή τε και σώματι.. (όχι πολύ...τόσο ώστε όταν μιλάτε να ακούτε τη φωνή σας δύο φορές).
Βήμα τελευταίο κι ένα μυστικό:
Σηκωθείτε. Μην κοιτάξετε το κύμα, κοιτάξτε πέρα στον ορίζοντα. Γυρίστε του την πλάτη και πάτε να φάτε κάτι. Σίγουρα θα σας έχει ανοίξει η όρεξη.
Να ξέρετε όμως, ήταν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά έφυγε πια. Του χρόνου πάλι! Με ένα καινούριο "πριν". Χαλαρώστε στο "τώρα" για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου